Új pálinkák a piacon: Spiritus Primus

Új pálinkák a piacon: Spiritus Primus

Sokan kérdezték és kérdezik majd tőlünk: miért hiszünk a Spiritus Primusban, miért köteleztük el magunkat mellette, milyen érzelmi és értelmi motivációk vezettek a döntésünkhöz, hogy megalapítsuk vállalkozásunkat.

Magyar termőföld

Hiszünk abban, hogy a magyar termőföld egyedülálló érték, földünk kincs és pótolhatatlan, él, mint szüleink öröksége és gyermekeink jussa, egyedi és semmivel össze nem hasonlítható. Sírja generációk sorának és táptalaja gyermekeink újabb és újabb generációinak. Enni ad és enni kér. Óv és védelmet remél. Ritka gazdagságú és ritka érzékenységű is. Felelősséget és szeretetet érzünk iránta. Mindent megteszünk, hogy kedvét lelje bennünk.

Magyar gyümölcs alapanyag

Hagyományos fajták bevonása a termelésbe hozhatja vissza azt a valaha volt sokszínűséget, ami Magyarországot, a Kárpát-medencét Európa éléskamrájává varázsolta nem csak mennyiségi, hanem minőségi szempontból is. Csak egészséges, érett gyümölcsöt dolgozunk fel. Az igénytelen tömegtermelés és igénytelen fogyasztói szokások évtizedei után a pálinka végre úgy készülhet nálunk, mint régen: csak kiváló alapanyagokat dolgozunk fel, legyen az saját termés vagy felvásárolt gyümölcs. Gyors feldolgozással elkerülhetjük a nem kívánatos oxidációs, kémiai-mikrobiológiai folyamatokat a betárolás, feldolgozás, cefrézés és erjedés során.

Hagyományos technológia – korszerűsítve

A kisüsti pálinkafőzési mód évszázadok alatt alakult ki a pálinka ízvilágának tökéletes kialakítása érdekében. Mindez nem jelentheti azt, hogy a technikai/technológiai fejlesztés megállt volna. Hiszünk abban, hogy a kisüsti technológia jobban megfelel a pálinkák ízének, a legkorszerűbb erősítő feltét beépítése már modern fogyasztási szokásoknak jobban megfelelő, intenzívebb illatvilág megalkotása felé hat. A kereskedelemben a hagyományos kereskedelmi csatornákon való megjelenés mellett az internetes kereskedelem fejlesztését is fontosnak tartjuk.

Magyar berendezések, magyar munka, magyar szellemi termék

Törekszünk, hogy lehetőleg magyar berendezések vásárlásával segítsük a hazai termelőket és erősítsük a magyar szellemi termékek és igényes kézimunka piacra jutását. Bízunk abban, hogy ugyanilyen fogyasztói attitűd segíti a mi termékeink sikerét is.

Tisztességes kereskedelem

Törekszünk mind a beszerzéseinknél, mind az eladások esetén minden partner számára eredményes és előnyös üzleteket kötni.

Gasztronómiai hagyományok fejlesztése, ismeretterjesztés, oktatás

A borkultúra két évtizedes viharos fejlődését példának tekintve kapcsolódunk be a pálinka fogyasztásának, a gasztronómiába való szerves illeszkedésének gazdagításába. Honlapunkon és önálló kiadványban is közreadunk pálinkával kapcsolatos recepteket, a pálinka előállításával, fogyasztásával kapcsolatos kultúrtörténeti írásokat. A Kárpát-medence kulturális és gasztronómiai hagyományainak őrzése A pálinka évszázadok alatt kialakult kárpát-medencei hagyománya nem áll meg a jelenlegi határoknál. Az évszázadok alatt kialakult Kárpát-medencei hagyomány: ugyanúgy létezik, az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki, őrvidéki területeken ugyanolyan jogos része a magyarság gasztronómia kultúrájának, mint a mai Magyarország területéneken élők által őrzött.. A pálinka a teljes magyarság gasztronómiai kultúrájának jogos része – függetlenül a mindenkori politikai határoktól. Támogatjuk a határon túli magyarság termékeinek magyarországi bevezetését, elterjesztését, gazdagítva ezzel a hazai kínálatot és támogatva az elszakított országrészekben élők kisebbségi létben élők munkáját.

Innováció és invenció

A termelés és kereskedelem minden területén a magyar szellemi gazdagság nemes hagyományára támaszkodva előtérbe helyezzük a szellemi fejlesztés, az egyedi, új ötletek, újítások, egyszerű és korszerű gondolatok térnyerését. Célunk az egyedi, meg nem ismételhető öletek formába öntése, új termékek, termékcsoportok alkotása és fejlesztése.

Formatervezés, arculatfejlesztés, márkaépítés

Az elmúlt évtizedekben a párlatok nemzetközi világában forradalmi változások zajlottak le a formatervezés, a marketing és a márkaépítés területén. Vessünk egy pillantást a vodka- vagy a cognac-piacra. A brand-központú szemlélet és a design uralkodó eleme lett a marketingnek. Az újjászületett magyar pálinkapiacnak még nem volt ideje kiérlelni saját arculatát, saját stílusát, egyediségét. Hisszük, hogy nemes terméket csak egyedi, jól megkülönböztethető, pontosan pozícionálható, célcsoport-orientált külsőbe csomagolva szabad piacra vinni.

Latin szellemi hagyományok

Az emberiség egyik legfejlettebb kultúrája a latin ihlette cégnév választásunkat. Számunkra a pálinka nem csupán alkohol, nem csupán élvezeti cikk, hanem a nemesség szimbóluma, a lélek eszenciája, az összetartozás kifejeződése, a méltóság folyamatossága, a szellem emelkedettsége. Mindez egyszerre jelenik meg a SPIRITUS PRIMUS névben és a szlogenünkben:
„ahol a lélek kezdődik”

TERMÉKCSALÁD

SPIRITUS PRIMUS

Cégünk TOP termékcsaládja büszkén viseli a SPIRITUS PRIMUS nevet. Csak a legkiválóbb, egészséges gyümölcsöket dolgozunk fel és csak a legjobb minőségű pálinkákat palackozzuk ebbe a különleges, szögletes, modern palackba. Kínálja meg vendégeit, barátait az elegancia kvintesszenciájával!

ILLATOS BIRS

A fajta minden szépségét, illatát, fanyar zamatát hordozza pálinkánk. A kisüsti technológia biztosítja a testet, erőteljes, férfias ízeket, félreismerhetetlen fajtakaraktert, az aromaerősítő torony koncentrálta az illatok sokszínűségét. A különleges pálinkák kedvelőinek ajánljuk.

CSALFA MEGGY

Egyik legnemesebb gyümölcsünk izgalmas személyiségét sikerült átmentenünk ebbe a különleges egyéniségével valóban egyedi pálinkába. Roppanó frissességével, elegáns kesernyésségével a ritkaságok szerelmeseinek bárpultjaiból nem hiányozhat!

KACÉR CSERESZNYE

Az évtizedek alatt szakmailag és morálisan amortizálódott cseresznyepálinka újjászületett! Bájos, vibráló jellemét ma már nem szintetikus aroma határozza meg, hanem a tökéletesen beérett, egészséges gyümölcs, a pontos szüret, a gyors feldolgozás, a hűtött erjesztés és a kíméletes főzés. Így válik elegánsan is játékossá, enyhén marcipánossá és végtelenül természetessé.

HAMVAS SZILVA

Korábban a szilva minden házikert kedvence volt, ma már korszerű nagyüzemek, ültetvények érlelik ezt a sokcélú, ízgazdag gyümölcsöt. A több szilva fajtából főzött pálinka összeállításunk hordozza mind a muskotályos-fűszeres illatjegyeket egy csepp rózsával, mind lekvárosságot érett mézes, karakteres ízvilággal.

BÁRSONYOS KAJSZI

A Duna-Tisza köze ideális feltételeket teremt a kajszi termesztéséhez. Már évszázadokkal ezelőtt felfedezték a helyi emberek, hogy ez a nagyszerű gyümölcs kierjesztve és pálinkának kifőzve megőrzi a talaj, a klíma és a gazdag napsütés minden kincsét és nemes ízekké érleli. A hagyományokat megőrizve és a korszerű technológiát is segítségül hívva kínáljuk Önöknek a leghíresebb magyar gyümölcs csodálatos cseppjeit, koncentrátumát.

„07”

A nevem 07! Pont 07! Stílusom összetéveszthetetlen, sármom lehengerlő, vagányság és maszkulin dominancia leng körül. Sportos alkat vagyok, széles, szögletes váll, kocka has. Mindig célba találok, én vagyok az örök nyerő. Nem tudsz ellenállni! Én mindent viszek! 07! A siker én vagyok! Engem tisztán, Téged felrázva! 07!

ALMA

Almáskertünk három fajtája adja sokszínűségét, frissességét, jellegzetességét ennek az ereje ellenére is bájos és kellemesen fogyasztható. Önmagában is remek, de tehetséges bármixerek nyugodtan kísérletezhetnek új és még újabb koktélok kidolgozásával. Egy példával szolgálunk a koktélreceptjeink között.

ÉRLELT ALMA

Friss almapálinkánkat 3 hónapig tokaji aszús fahordóban érleltük. Enyhe dohány és gyenge mazsola illata vezeti be a kerek és sima, selymes ízvilágot. Igazi digestiv, szivarral a könyvtárszobában vagy a kandalló előtt.

ÁGYAS ALMA

Kíváló hazai alma-aszalványon és fahordóban érlelt almapálinkánkkal a bársonyos ízek kedvelőinek kedveskedünk. Egyedül, kettesben vagy baráti körben élvezhetjük a tüzes pálinka, az aszús utóízek és az aszalt alma zamatosságának harmóniáját.

SZILVA

A Duna-Tisza közén termett, több fajta szilvából összeállított pálinkánk bájosan behízelgő illatú, könnyeden kedves, de széles ízvilágában, harapható testességében, krémes lekvárosságában a forró nyári napok köszönnek vissza.

TOKAJI ASZÚTÖRKÖLY

A tokaji aszúbor Magyarország egyik legnagyobb kincse, legismertebb márkája. E nemes ital során keletkező törköly hallatlanul gazdag aromákban és ízanyagokban, valamint antioxidánsokban. Ebből készülő törkölypálinkánk nemcsak hatásos stressz oldó, de közismerten jó hatással van a szervezet anyagcsere folyamataira is. Fogyasszuk rendszeresen, de természetesen mértékkel!

UJJLENYOMAT

Neves borászok, borászatok kiváló törkölyeit bemutató sorozatunk. Csak a legmagasabb minőségű, kíméletesen kezelt törkölyökből készítünk törkölypálinkát, tehát nem melléktermékként foglalkozunk e nemes alapanyaggal, hanem a csúcsminőségű végtermék céljára készítjük és válogatjuk az alapanyagot. A borászok saját nevükkel és ujjlenyomatukkal garantálják az egyediséget. Limitált széria minden évben!

Dereszla, Tokaj, 2009

Tokaj minden gazdagsága, érettsége, férfias testessége, keménysége, a zamatos Furmint bor savassága, a Hárslevelű virágillata, az aranysárga aszúbogyók mazsolás-lekváros, aszalt fügés jellege mind sikeresen átjutott ebbe a nemes törkölypálinkába. Egy nagyszerű évjárat felejthetetlen itala. Különleges digestiv.

SPIRITUS PRIMUS Kft.
6000 Kecskemét Vacsi köz 8/A
Pálinkafőzde: Tiszaföldvár
Tel: +36 20 267-9727