Le a matrjoska babákkal!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Le a matrjoska babákkal!

Feltöltve: 2007-06-22

Bojár Iván András városarculati tanácsnok - művészettörténész kifakadt, elege van a Várban a matrjoska baba és mindenféle más, oda nem való ajándéktárgy árusításából.

Gondolatébresztő, egyúttal kapcsolatteremtő beszélgetést kezdeményezett Budapest Főváros Önkormányzatának két prominens képviselője: Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Bojár Iván András városarculati tanácsnok a sajtó képviselőivel.

Ezen a többi közt elhangzott, hogy új Budapest brand kialakításán dolgoznak, valamint jelentős mérföldkőnek tekintik a 2008-as esztendőt, amikor a Reneszánsz Évét tartják Mátyás király trónra kerülésének 550. évfordulója kapcsán. Erre az időre a Városházán igencsak merész álmokat szövögetnek: szőlőültetvényeket szeretnének a Várhegy oldalában, ahogy egykor, több száz éve is volt, valamint reneszánsz kori búzaszemek újravetését tervezik, amely szintén különleges és egyedülálló nevezetesség lesz – már ha sikerül.

A városarculatért felelő tanácsnok-művészettörténész azt is kifejtette, elege van a Várban a matrjoska baba és mindenféle más, oda nem való ajándéktárgy árusításából, nem érti, miért nem a Vár egykori, uralkodó lakóira utaló tárgyakat vásárolhatnak városnéző útjuk során a budai Várhegyet felkereső turisták.

Napi Turizmus